Pasningsvejledning


Ingen blomster er ens og derfor varierer holdbarheden og håndteringen også. Vi har derfor samlet nogle gode råd, som vil holde dine blomster friske og smukke - så længe som muligt!

Blade, stilke og vand.
Blade, stilke og vand Giv stænglerne et skråsnit på to til tre cm. Roser skal have et ekstra langt skråsnit. Husk at jo hårdere en stilk, jo længere et snit bør du skære, og glem ikke at fjerne bladene på den nederste del af stænglerne, da bladene kan skabe lugt og bakterier i vandet, og dette er ikke optimalt for dine blomster. Brug en god saks eller en skarp kniv, så snittet bliver bedst muligt. Vores anbefalding er at du gentager dette hver dag for længst holdbarhed. Får du ikke skiftet vand hver dag, så sørg i det mindste for, at buketten står i rigeligt vand. Husk at vaske dine vaser grundigt, hver gang du skifter vand. Bakterier udvikler sig ret hurtigt i stuetemperatur og dine blomster er ikke lige så glad for bakterier, som bakterierne er for dem.

Vaser, buketter og temperaturer.
Find det antal vaser du vil bruge til dine buketter i og fyld dem med koldt, lunkent eller varmt vand fra hanen. Blomster med urteagtige stilke, som tulipaner, påskeliljer, fresia og andre løgplanter, trives bedst i meget koldt vand, mens blomster med hårde stilke, såsom roser, og krysantemum syrener, trives bedst i varmt vand. Blandede buketter bør derfor stå i lunkent vand eller den temperatur, som hovedblomsten som udgangspunkt har bedst af. Temperaturen er ikke optimal for roser i lunken vand, så derfor er det en god ide for holdbarheden, at du snitter stænglerne hver dag, når du skifter vandet.

Skab din egen stil
Læg dine blomster ud på bordet, så du kan du begynde at samle dine buketter. Fordel dine bundter og skab de smukkeste blomsterbuketter, kun fantasien sætter grænser. Hvis du er til en tæt buket kan du med fordel binde den med bånd, men er du mere til det lette look, kan du lade dem falde tilfældigt ud i vasen. Stil gerne blomsterne køligt om natten for bedst holdbarhed. Vær dog opmærksom på, at vindueskarme med meget sol, radiatorer og varme lamper reducerer bukettens levetid markant. Med denne pasningsvejledning skulle du være klædt godt på til at tage vare på din buket, så den holder så længe som muligt.

Et stykke af naturen
Husk, at blomster er et lille stykke af naturen, som nu er i dit hjem, så du må ikke forvente at de holder i evigheder. Hvis du passer godt på dine blomster kan de typisk holde syv til ti dage. Nyd dine skønne blomster og del gerne dine kreationer med os.

Nyd dine skønne blomster og del gerne dine smukke buketter med os.